Iskalnik smučišča
Najdite takšno smučišče, ki vam ustreza!
 1. Enostavno izberite tiste kriterije, ki so za vas pomembni.
 2. Prikazala se vam bodo tista smučarska središča, ki imajo najbolj primerno smučišče glede na vaše zahteve.
Podatki o smučišču
poljubno poljubno
poljubno poljubno
poljubno
Smučišče primerno zlasti za
vseeno
vseeno
vseeno
Drugo
vseeno
vseeno
vseeno
vseeno
Podatki o potovanju
poljubno
Pregled
Velikost smučišča: poljubno Začetniki: vseeno Snowpark: vseeno trajanje:
Najvišja točka smučišča: poljubno Eksperti in freeriderji: vseeno vlečnice & žičnice: vseeno Država: poljubno
Proge za tek na smučeh v km: poljubno Ocene strank: poljubno cena na osebo: poljubno
Družine in otroci: vseeno après-ski: vseeno datum: poljubno
Žal je prišlo do napake. Prosimo vas, da preverite vnesene podatke in poskusite ponovno. Pri iskanju je prišlo do napake.

Smučarske počitnice Chamonix - najboljša zimska zabava!

Mont Blanc

Je "streha Evrope", je najvišja gora Alp. In ena najbolj obiskanih naravnih znamenitosti. Odkar sta dva Britanca v 18. st. poročala o svojih doživetjih na Mont Blancu, sem hodi veliko turistov. 4810 m visoka gora leži med Italijo in Francijo - kje točno poteka meja, o tem si obe deželi že dolgo nista na jasnem. Na severu leži francoska dolina Arve s Chamonixem, najpomembnejšo bazno postajo za vzpon na Mont Blanc. Od tu lahko 3-km žičnico, ki velja za najdaljšo na svetu brez vmesne postaje, pridete vse do druge najvišje točke v Evropi. Visok alpski resort je znan kot mednarodno središče za pohodnike in navdušence zimskih športov. Na jugovzhodu, v dolini Aosta, leži italijanski Courmayeur.

Okrog kamnitega kolosa ni nastalo le slovito smučišče, tudi tisti, ki ne smučajo imajo možnost, da doživijo Mont Blanc in okoliške vrhove ter ledenik. Vzpenjača Téléphérique de l'Aiguille du Midi vas iz Chamonixa pripelje na 3842 m, od koder lahko uživate osupljiv pogled na "streho Evrope". Prav tako se splača vožnja z Téléphérique Panoramique iz Aiguille du Midi do Pointe Helbronner. Kabinska žičnica se med 50 minutno vožnjo večkrat ustavi, tako da lahko naredite enkratne posnetke.

Chamonix - najboljša zimska zabava!

Chamonix leži pred veličastno gorsko kuliso Mont Blanca (4810 m). Največji kraj te regije svojim gostom ponuja odličen vstop v smučarsko regijo. Vsestranska in zahtevna smučišča segajo do višine 3842 m in se razporejajo okrog "Cham", kakor tudi kraj imenujejo. Vrhunsko smučanje lahko doživite ob progah. Tukaj se namreč vsako leto pomerijo ekstremni smučarji in freeriderji iz celega sveta.

Chamonix, ki je leta 1924 gostil olimpijske igre, ima dolgo tradicijo in se lahko pohvali z odlično turistično infrastrukturo kot tudi z edinstveno pokrajino. Na višini 1035 m lahko obiskovalci uživajo enkratno panoramo. Mont Blanc, ki mu domačini pravijo tudi "mogočna lepota", s svojim 4810 m visokim, zasneženim in ledenim vrhom dominira nad dolino. Vendar spregledati ne gre tudi mogočnih in robustnih vrhov, kot sta Drus (3754 m) ali Aiguille du Midi (3842 m). Mesto je živahno in ima cono za pešce, številne restavracije in kavarne kot tudi odlično apres ski ponudbo. Vendar je Chamonix kljub temu še do danes ohranil svojo tipičen, savojski vaški karakter.

Nastanitve v kraju Chamonix

Zemljevid povečaj

3 nastanitve: Smučanje Chamonix

 • Razvrstitev glede na:
 • Zvezdice
 • Odstotek priporočil
 • Cena
 • Novo
  Nastanitev še ni bila ovrednotena.
  0 Nastanitev

  Chalet La Tanière se nahaja na mirni lokaciji na začetku Chamonixa in ponuja neposreden pogled na Mont Blanc. Do gorske žičnice je približno 2 km, brezplačen avtobus, s katerim se lahko pripeljete do tja, pa ustavlja 150 m stran. Nastanitev razpolaga s pralnico s pralnim strojem in sušilcem, Wi-Fi (vklj.), prostorom za smuči in smučarske …
  Več o nastanitvi

  Vključene storitve

  Karta v vrednosti 246 € vključena! Vse vključene storitve

  kmalu
  1 4
 • 100%
  5 Število ovrednotenj:
  100% Odstotek priporočil:
  9.5 Kraj
  8.9 Smučišče
  9.2 Nastanitev
  Detajli
  100 Nastanitev

  Udoben Premium Résidence La Ginabelle se nahaja sredi centra Chamonixa, s pogledom na sloviti Mont Blanc. Do vzpenjače je ca. 700 m, supermarketi, restavracije in bari pa so v neposredni bližini. Prvorazredna hiša razpolaga z recepcijo, sprejemno avlo s kaminom, Wi-Fi-jem (vklj.), igralnim kotičkom za otroke ter depojem za smuči (vklj.). …
  Več o nastanitvi

  Vključene storitve

  Karta v vrednosti 246 € vključena! Vse vključene storitve

  kmalu
  2 5
 • 100%
  14 Število ovrednotenj:
  100% Odstotek priporočil:
  9.5 Kraj
  8.9 Smučišče
  8 Nastanitev
  Detajli
  100 Nastanitev

  Prijeten Résidence La Rivière se nahaja v Chamonixu, le ca. 500 m od centra. Do najbližje gondole je le 300 m. Nastanitev razpolaga z recepcijo, Wi-Fi (vklj., omejena količina podatkov) namiznim tenisom (vklj.) in biljardom (proti dopl.). Plačljiva podzemna garaža je na voljo glede na razpoložljivost, prav tako plačljivi parkirni prostori pa …
  Več o nastanitvi

  Vključene storitve

  Karta v vrednosti 246 € vključena! Vse vključene storitve

  kmalu
  3 3
Last minute & More na razpolago na poizvedbo

Ocene strank

Chamonix

19 Število ovrednotenj:
94% Odstotek priporočil:
Kraj 9,5
Smučišče 8,9

Informacije o smučišču

Chamonix

Najvišja točka: 3.275 m
Najnižja točka: 1.030 m
Višina smučišča: 1.035 m
Žičnice: 40
Vlečnice: 15
Sedežnice: 15
Kabinske žičnice: 10
Število prog skupaj: 114 km
Proge:
30 km
Proge:
50 km
Proge:
34 km

Proge