Iskalnik smučišča
Najdite takšno smučišče, ki vam ustreza!
  1. Enostavno izberite tiste kriterije, ki so za vas pomembni.
  2. Prikazala se vam bodo tista smučarska središča, ki imajo najbolj primerno smučišče glede na vaše zahteve.
Podatki o smučišču
poljubno poljubno
poljubno poljubno
poljubno
Smučišče primerno zlasti za
vseeno
vseeno
vseeno
Drugo
vseeno
vseeno
vseeno
vseeno
Podatki o potovanju
poljubno
Pregled
Velikost smučišča: poljubno Začetniki: vseeno Snowpark: vseeno trajanje:
Najvišja točka smučišča: poljubno Eksperti in freeriderji: vseeno vlečnice & žičnice: vseeno Država: poljubno
Proge za tek na smučeh v km: poljubno Ocene strank: poljubno Cena na osebo: poljubno
Družine in otroci: vseeno après-ski: vseeno datum: poljubno
Žal je prišlo do napake. Prosimo vas, da preverite vnesene podatke in poskusite ponovno. Pri iskanju je prišlo do napake.

Smučišče Sölden

S smučarsko karto "Sölden" imate dostop do prvovrstnih 144 km smučarskih prog na višini 1350–3340 m, ki jih povezuje 36 modernih žičniških naprav. Kraj je postal znan predvsem po obeh ledeniških smučiščih Rettenbach in Tiefenbach s svojimi tremi vrhovi Tiefenbachkogel (3309 m), Innere Schwarze Schneid (3370 m) in Gaislachkogel (3058 m), kjer smučajo tako rekreativni smučarji kot tudi nacionalne smučarske ekipe iz vsega sveta na začetku sezone.

Sölden spada med najboljša smučišča v Alpah. Posebnost ledeniškega smučišča je, da so vsi trije tritisočaki odlično povezani z žičniškimi napravami. Predvsem krožna gondolska žičnica pri ledeniku Rettenbachferner pospešuje povezavo "Golden Gate to the Glacier" – povezavo med smučiščem Giggijoch in ledeniškim smučiščem. Novost je vzpenjača, ki predstavlja povezavo med centrom in žičnicami v gozdu, kot tudi obnovljene gondole na Gaislachkoglu. Poleg tega vas zapelje nova žičnica Giggijochbahn v sezono 2016/2017, ca. 4500 smučarjev na uro v smučarsko središče Sölden. Tako je Giggijochbahn najvišji žičnica z največjo nosilno možnost na svetu.

Pri gorski postaji Gaislachkogels vabi restavracija Ice Q-Restaurant & Lounge vse gurmeji Gourmets za ekskluzivni umik. Veljaj za eno najboljših gorskih restavracij. Puristična steklena gradnja na 3000 m visoko ima čudovit pogled na gorski svet in na Big 3. Visoko kakovostna kuhinja postreže Alpine Cuisine in vrhunsko vino, poleg tega je enkrat na teden "summit dinner" romantična večerja z vrhuncem. V bivalnem prostoru vstopite v copate iz ovčje volne in uživate ob šampanjcu. Preko visečega mosta pridete do razglednega stolpa, od tam imate zelo lep razgled nad tri gorovja, imenovana Big 3.

Kot posebnost ponuja smučarsko območje porazdeljene Wi-Fi hot spote brezplačno za svoje goste. Med tem so vse kabine nove žičnice Giggijochbahn opremljene z brezžičnim internetom. Tako lahko že v nekaj korakih dostopate do interneta in delte vaše najboljše slike z domačimi.

Ena posebnost v smučarskem območju je nočno smučanje pri žičnici Gaislachkogelbahn. Vsako sredo je tu smučišče osvetljena med tem ko na odru potekajo različne predstave. Malo pred zadnjo smuko v dolino je večer zaključen z enim velikim glasbenim ognjemetom.

Kot priporočilo velja "BIG 3- Rallye": raziščite celotno smučišče vključno z BIG 3 vrhovi – enkratno doživetje s čudovitimi razgledi!

Deskarji se srečujejo v snežnem parku na smučišču Giggijoch, kjer se lahko preizkušajo v deskarskem krosu ali na objektih, kicker, tubes, jibs in rail. Poleg tega je Ötztal-Arena z več kot 70 km prog izven smučišča in pršičem pravi raj za iskalce prostega sloga. Spusti z višinsko razliko do 2000 m pomenijo za vsakega freeriderja adrenalinski užitek in veliko zabave.

Poleg nagrade za najboljšo gorsko restavracijo 2014 na smučišču Sölden, je bilo tudi nagrajeno za najboljšo ledeniško smučišče 2014.
Klikni za povečanje zemljevida prog.

Rezultati testa strokovnjakov Sölden

Poročilo testa Sölden je sestavljeno iz naslednjih kategorij: glavni kriteriji ocenjevanja, kriteriji ocenjevanja za posebne interese in ostali kriteriji, ki skupaj s posameznimi vrednostmi tvorijo končni rezultat.

Končna ocena v testu

(4,6 od 5 zvezdic)

Glavni kriteriji
Te ocene imajo dvojno vrednost pri rezultatu.

vlečnice & žičnice
Količina snežnih padavin

Kriteriji ocenjevanja za posebne interese

Družine & otroci
Začetnik
Eksperti & freerider
Snowparki
Tek na smučeh & proge za tek na smučeh

Ostali kriteriji

après-ski
Orientacija (načrt smučarskih prog, informacijske table & signalizacija)
Restavracije v gorah, alpske koče & gostilne
Prihod & možnosti parkiranja

Nastanitve v kraju Sölden

Zemljevid povečaj

2 nastanitvi: Smučišče Sölden

  • Razvrstitev glede na:
  • Zvezdice
  • Odstotek priporočil
  • Cena
Več o nastanitvi

Družinsko vodena hiša Stefan Klotz II se nahaja v Granbichlu in je le 200 m oddaljena od samega centra in prostočasne arene. Smučarski avtobus ustavlja neposredno pred hišo in vas pripelje do približno 500 m oddaljene žičnice. Restavracija se nahaja 150 m vstran. Hiša razpolaga z recepcijo, Wi-Fijem (vklj.) prostorom za smuči in sušilcem za smučarske čevlje. Po smučarskem dnevu imate možnost se sprostiti v Areni Sölden s bazenom, savno in wellness prostorom (z dopl., …

Več o kraju

Nadm. višina kraja: 1.377 m

Več o smučišču

Proge: 144 km | Najvišja točka: 3.340 m

Vse vključene storitve

Karta v vrednosti do 269 € vključena!

Tip sobe Nočitve Karta od  
Apartma za 4 osebe (ca. 35 m²), BO 7 499 € K rezervaciji
Apartma za 3 osebe (ca. 35 m²), BO 7 539 € K rezervaciji
Cene za vse zasedenosti
1 3
Več o nastanitvi

Družinsko vodena hiša Stefan Klotz I se nahaja v Granbichlu in je od centra kraja oddaljen le 250 m. V centru se nahaja arena za prostočasne aktivnosti. Postaja za smučarski avtobus, ki vas udobno pripelje do 500m oddaljene žičnice Bergbahn, se nahaja pred vrati.Hiša razpolaga eno recepcijo, s Wi-Fi (vklj. zi dostopno kodo), prostorom za smuči s sušilcem za smuči. Po smučarskem dnevu, imate možnost v prostem času iti v dvorano Sölden z bazenom, savno in wellnesom za …

Več o kraju

Nadm. višina kraja: 1.377 m

Več o smučišču

Proge: 144 km | Najvišja točka: 3.340 m

Vse vključene storitve

Karta v vrednosti do 269 € vključena!

Tip sobe Nočitve Karta od  
Apartma za 5 oseb (ca. 45 m²), BO 7 579 € K rezervaciji
Apartma za 4 osebe (ca. 45 m²), BO 7 589 € K rezervaciji
Cene za vse zasedenosti
2 4
Last minute & More na razpolago na poizvedbo

Award

Informacije o smučišču

Sölden

Najvišja točka: 3.340 m
Najnižja točka: 1.350 m
Višina smučišča: 1.377 m
Žičnic skupno: 36
Vlečnice: 12
Sedežnice: 16
Kabinske žičnice: 8
Smučišč skupno: 144 km
Proge:
70 km
Proge:
45 km
Proge:
29 km

Ocene strank

Sölden

646 Število ovrednotenj:

96 % Odstotek priporočil:

Kraj 9,0
Smučišče 9,5

Videi