Nastanitve

V ponudbi imamo veliko nastanitev: tako enostavne penzione kot tudi moderne apartmajske hiše in luksuzne hotele s petimi zvezdicami. Možna je obrabljenost pohištva v vseh kategorijah. Kategorija nastanitve ustreza klasifikaciji z zvezdicami. Če nastanitev ni kategorizirana ali njena klasifikacija po našem mnenju odstopa od uradne klasifikacije z zvezdicami, potem jo označimo z ustreznimi sončki.

Kategorije nastanitve

* ali °
Zelo preprosta nastanitev, opremljena le z najpotrebnejšim.

** ali °°
Preprosta nastanitev z določeno stopnjo udobja, npr. penzion z zajtrkom ali apartma srednjega razreda.

*** ali °°°
Dobro in prijetno opremljena nastanitev z dobrim udobjem. Opremljenost boljše kvalitete. Pri večjih objektih dobra infrastruktura.

**** ali °°°°
Zelo dobro opremljena nastanitev z višjim udobjem. Opremljenost boljše kvalitete. Lega in infrastruktura objekta zadovoljijo višje zahteve.

***** ali °°°°°
Prvorazredno opremljena nastanitev z višjim udobjem. Zelo urejen in ekskluziven stil. Prvorazredna infrastruktura.

Tipi nastanitev

Apartmaji, studiji in chaleti

Studiji imajo bivalno-spalni prostor, medtem ko imajo apartmaji in chaleti vsaj še en dodaten prostor. Omenjene vrste nastanitev so opremljene s kuhinjo ali kuhinjsko nišo, zato oskrba praviloma ni vključena v ceno potovanja. Imate možnost rezervirati te vrste nastanitev pri nepolni zasedenosti, če želite uporabiti bivalno-spalni prostor kot dnevno sobo.
Končno čiščenje je v nekaterih primerih vključeno, lahko se plača na samem kraju ali pa ga opravi vsak sam. Poleg tega je na licu mesta praviloma potrebno vplačati varščino, ki jo pri odhodu praviloma prejmete nazaj. Podrobne informacije najdete pri opisu posamezne nastanitve.
Če ni navedeno drugače, posteljnina in brisače niso vključene v ceno potovanja, možna pa je izposoja na licu mesta ali pa jih gostje prinesejo s seboj.

Gostišča in hoteli

Pri namestitvi imate možnost izbire med eno-, dvo- in večposteljnimi sobami vključno z zajtrkom ali s polpenzionom. Glede na kategorijo imajo hiše tudi savno ali večji wellness center (savna, solarij, parna kopel, bazen).

Penzioni z zajtrkom

Penzioni, ki ponujajo nočitve z zajtrkom, predstavljajo cenovno ugodno alternativo gostiščem in hotelom. Pri namestitvi imate možnost izbire med eno-, dvo- in večposteljnimi sobami vključno z zajtrkom.

Prihod & odhod

Prijava/odjava

V gostiščih, hotelih in penzionih z zajtrkom so sobe praviloma vseljive od 14. ure naprej, apartmaji pa od 17. ure.
Na dan odhoda morajo biti sobe/apartmaji izpraznjeni najkasneje do 10. ure. Podrobne informacije dobite ob prijavi na licu mesta.

Turistična taksa

Turistična taksa je komunalni prispevek, ki ga zahtevajo v mnogih turističnih krajih in se plača na dan. Pavšalni znesek, ki bi določal višino takse, ne obstaja. Taksa se razlikuje od kraja do kraja.
Turistično takso vključimo v ceno potovanja ter jo nato posredujemo naprej, ali pa jo je potrebno plačati na licu mesta.

Bilten

Prijavite se zdaj in izkoristite prednosti!