Iskalnik smučišča
Najdite takšno smučišče, ki vam ustreza!
  1. Enostavno izberite tiste kriterije, ki so za vas pomembni.
  2. Prikazala se vam bodo tista smučarska središča, ki imajo najbolj primerno smučišče glede na vaše zahteve.
Podatki o smučišču
poljubno poljubno
poljubno poljubno
poljubno
Smučišče primerno zlasti za
vseeno
vseeno
vseeno
Drugo
vseeno
vseeno
vseeno
vseeno
Podatki o potovanju
poljubno
Pregled
Velikost smučišča: poljubno Začetniki: vseeno Snowpark: vseeno trajanje:
Najvišja točka smučišča: poljubno Eksperti in freeriderji: vseeno vlečnice & žičnice: vseeno Država: poljubno
Proge za tek na smučeh v km: poljubno Ocene strank: poljubno Cena na osebo: poljubno
Družine in otroci: vseeno après-ski: vseeno datum: poljubno
Žal je prišlo do napake. Prosimo vas, da preverite vnesene podatke in poskusite ponovno. Pri iskanju je prišlo do napake.

Smučanje Nemčija: Snow up your life!

Nemčija je pogostoma podcenjena kot destinacija za smučarski dopust - ponudba smučišč je v tej državi namreč precej pestra. Na jugu Nemčije nudijo Alpe široko paleto smučišč, ki bodo navdušili vse ljubitelje belih strmin. Manjša, družinska smučišča, pa najdete, na primer, tudi v Črnem gozdu (Schwarzwald) ali v Turinškem gozdu (Thüringer Wald) ter celo v regiji Sauerland dežele Severno Porenje-Vestfalija.

Regije Nemčija

Bavarske Alpe

Bavarske Alpe

Modro nebo nad Zgornjo Bavarsko pokriva vse, kar si želijo zimski športniki. Najvišje nemško smučišče, Zugspitze, ponuja čudovit pogled na prekrasno zimsko pokrajino nemških Alp. Profesionalci preizkušajo eno izmed največjih klasik za svetovni pokal, progo Kandahar v Garmischu, po smučanju pa vas bo navdušila krepka lokalna kuhinja. Tudi Ällgau ponuja idealno mešanico športa, sprostitve in wellnessa. V največji smučarski ski areni, Fellhorn-Kanzelwald, bo vaš dopust več kot odličen.

Bavarski gozd

Bavarski gozd

Bavarski gozd je s 6.000 km² površine največja gozdnata pokrajina Srednje Evrope. V letu 1970 je bil tukaj ustanovljen narodni park Bavarski gozd, ki skupaj z Šumavo predstavlja največji skupni gozdni rezervat Srednje Evrope, na površini 900 km². Posebno družine bodo v tej okolici našle nekaj zase. Kdor prekrasne zasnežene pokrajine Bavarskega gozda ne želi odkriti na smučeh, se lahko odpravi na vožnjo s sanmi s konjsko vprego. Številne restavracije in pristne koče ponujajo tako regionalno kot tudi mednarodno kuhinjo.

Kraji v Nemčija

Zemljevid povečaj

Kraj (regija) Proge Višina smučišča
oddo
Karta Nočitve od
49 km 630 - 1.800 m 3-7 199
20 km 933 - 1.338 m zasedeno